• ab header v2

Geschiedenis

Ons bedrijf bestaat sinds 1970 en is nog steeds in handen van de familie Abel. Constant en zonder onderbreking hebben wij ons werk met succes voortgezet.

In 1970 begon Karl Abel, die toen der  tijd gespecialiseerd was in het merk Volkswagen, als zelfstandige te werken in een schuurtje op de Kantstraat in Waubach. De ene na de andere uitbreiding volgde hierop. In 1989 werd besloten het groter aan te pakken en belandde het bedrijf op de huidige locatie aan de Reeweg. Toen zoon Ger erbij kwam ging het roer om. Na alles zelf gebouwd te hebben, wilde deze niets weten van beurten en onderhoud van auto’s. Hij had de “bandenkoorts” al langer. Reeds als puber was het bandenmontage apparaat zijn domein. Na veel speur en spionage werk werd er eindelijk een leverancier gevonden waarvan de prijzen geschikt waren om de overstap naar het “bandenwerk” te wagen. Garage Karl Abel wordt vanaf dat moment Bandenservice Abel. Reparatie en onderhoud bleef in deze tijd wel nog een wezenlijk onderdeel van deel van onze werkzaamheden uitmaken.

Toch moest er ook in een gedegen opleiding stevig geïnvesteerd worden, achtereenvolgens:

  • Leerling automonteur
  • 2e automonteur
  • 1e automonteur
  • APK keurmeester
  • Opleiding vakbekwaamheid
  • Middenstandsdiploma
  • Certificaat bandenreparatie
  • Erkend leerbedrijf certificaat
  • BHVer

Mooi meegenomen als je aan auto en motorbanden werkt. In 1989 ging Abel senior, wegens ziekte, minder deelnemen aan het arbeidsproces op de werkvloer.

Ger had altijd al iets met motorfietsen en in 1992 kwamen er de motorbanden per toeval bij. Na wat moeite met het vinden van geschikt personeel kwam er in 1995 een jonge klant die voor banden bij ons in de zaak. Deze had een monteurs opleiding afgerond en beschikte over enkele jaren ervaring bij Opel. Zojuist de opleiding afgemaakt maar nog geen vast contract gekregen. Wij spraken over de openstaande vacature en ... hij werkt nog steeds bij ons! Zijn naam Is Walid Daniels.

Karl Abel stapte in 1996 volledig uit het bedrijf, dat nu volledig onder de vlag van zijn zoon door vaart. Na veel verloop onder onze bandenmonteurs waren Ger en Walid het “zat”. De banden afdeling liep inmiddels zo goed dat we eindelijk konden zeggen dat we geen onderhoudsbeurten meer wilden geven. De bandenhandel vergde daarbij zoveel tijd dat het geven van onderhoudsbeurten meer en meer een last werd. De 300 klanten die het onderhoud van hun voertuig tot op dat moment aan ons toevertrouwden kregen daarop van ons een brief dat wij vanaf dat moment geen onderhoudsbeurten meer deden, een beslissing waarmee onze collega bedrijven ons voor gek verklaarden. Het zou onze ondergang worden, zo werd ons voorspeld. Wij hadden echter onze koers goed uitgestippeld, het werd geen ondergang maar een regelrechte groei. Abel auto/motorbanden was geboren!

Een specialisatie heeft zo zijn voordelen: sterk door kennis en ervaring.

Wij verkopen banden en hier weten wij hééééééél veel van. Ger wilde eigenlijk met medewerker Walid alleen doorgaan, maar door een aanpassing van de Duitse regelgeving voor winterbanden, werd de toeloop zo groot dat beide monteurs het alleen niet konden redden. Daarom zoeken wij een medewerker.